2012. november 11., vasárnap

Kulináris élvezetek 1.

Tárkonyos fokhagymakrémleves a'la Juhász Dániel

Hozzávalók (1 liter leveshez):
8-9 gerezd fokhagyma
5dkg vaj
1dl tejföl
1dl tej
2ek liszt
1l húsleves alaplé
1-2mk bors
2-3mk tárkony

Elkészítés:
1. Lassú tűzön felolvasztjuk a vajat. Egy másik fazékban felforralunk 1l vizet, belerakjuk a húsleveskockát.
2. A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval szétnyomjuk, és hozzáadjuk az olvadt vajhoz.
3. Hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk, majd felöntjük 1dl tejjel.
4. Hozzáadjuk az alaplét, jól összekeverjük, hagyjuk felforrni.
5. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt.
6. Kézi-mixerrel csomómentesre keverjük.
7. Végül hozzáadjuk a borsot és a tárkonyt, majd addig forraljuk, amíg a hab eltűnik a tetejéről.

Pirított kenyérkockákkal vagy levesgyöngyökkel megszórva az egészet befaljuk.

Megjegyzés: az "mk" mokkáskanál, véletlenül sem merőkanál! :D 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése