2012. november 23., péntek

Kulináris élvezetek 2.

Ropogós panírban sült Kentucky csirke a'la Juhász Dániel


A fűszerpác hozzávalói: 
2tk só
1tk  őrölt borsikafű
1tk őrölt zsálya
1tk csípős paprika por vagy chili
1tk oregánó
1tk őrölt bazsalikom
1tk őrölt majoránna
1tk porított fokhagyma
1tk őrölt rozmaring
1tk őrölt kakukkfű

1tk őrölt koriandermag 
2ek édes paprika por

További hozzávalók: 
egy csomag natúr kukoricapehely
étolaj
2-3 tojás
finomliszt

Elkészítés:
A csirkecombokat és/vagy szárnyakat először 1-2 helyen csontig bevagdossuk, hogy a hús teljesen átvegye a fűszerek ízét, valamint így sütés közben is egész biztosan jól átsül. A húst forgassuk meg a fűszerkeverékben, majd egy éjszakát hagyjuk pácolódni a hűtőben. 
A panír elkészítéséhez először daráljunk le a kukoricapelyhet (a mennyiség attól függ, hogy mennyi húst készítünk). A felét daráljuk porrá, és hozzátehetünk még egy kis chili-t is, a másik felénél hagyjuk, hogy egy kicsit nagyobb kukoricapehely darabok maradjanak benne. Panírozzuk be csirkét a szokásos módon. 
A bepanírozott csirkehúst tegyük tepsibe vagy jénai tálba, és mindegyikre öntsünk 1-2 ek olajat, majd 180 fokon légkeveréses sütőben süssük kb. 35-40 percig. 
Köretnek krumplipürét és vajban párolt kukoricát készítettem hozzá. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése